
Mængde: 4 liter isbase
Ingredienser
2700 g Årstidsmælk
500 g Fløde 48%
80 g dextrose
150 g skummetmælkspulver
80 g akaciehonning
560 g sukker
25 g cremodan
400 g Sølvræv
Til Magasinet Lækkeriers årlige dessertmiddag på Heartland Festival serverede Elisabeth Madsen fra Falsled Kro is med Sølvræv, som måske kan overbevise selv de største blåskimmel-skeptikere.
Fremgangsmåde
- Stavblend alle ingredienser pånær Sølvræv i en gryde og varm den til 90 C under omrøring. Tag det af varmen.
- Skær “skorpen” af osten og skær den i små tern. Smelt osten ud i den varme mælkeblanding. Tag gryden af varmen og sigt massen.
- Lad ismassen hvile på køl mindst 12 timer (eller op til 2 døgn).
- Stavblend den kolde ismasse og kør den på ismaskinen.
- Støb den færdige is i silkoneforme, eller server den i kugler.
Tip fra kokken:
Elisabeth serverede isen betrukket i hvid chokolade med modne, grønne skovjordbær og urter i marengs.