
Mængde: 4 liter isbase
Ingredienser
2700 g Årstidsmælk
500 g Fløde 48%
80 g dextrose
150 g skummetmælkspulver
80 g akaciehonning
560 g sukker
25 g cremodan
400 g Sølvræv
Fremgangsmåde
1. Stavblend alle ingredienser pånær Sølvræv i en gryde og varm det til 90 C under omrøring. Tag det af varmen.
2. Skær “skorpen” af osten og skær den i små tern. Smelt osten ud i den varme mælkeblanding. Tag gryden af varmen og sigt massen.
3. Lad ismassen hvile på køle mindst 12 timer (eller op til 2 døgn).
4. Stavblend den kolde ismasse og kør den på ismaskinen.
5. Støb den færdige is i silkoneforme, eller server den i kugler. Elisabeths serverede isen betrujjet i hvid chokolade med modne, grønne skovjordbær og urter i marengs.