Middelhavsfladbrød med Sirius

8 portioner ● Tilberedning: 15 min. Tilberedningstid: 2 t.

Ingredienser

Fladbrød

25 g gær

100 g Årstidsmælk

10 g salt

7 g sukker

100 g Årstidskefir

25 g smeltet smør

365 g mel

Til stegning

150 g olivenolie

3 fed hvidløg

Garniture

100 g grønne oliven

100 g sorte oliven

½ rødløg

1 potte purløg

1 potte brøndkarse

100 g Sirius

Et middelhavsinspireret fladbrød med oliven og vores blåskimmelost Sirius. Fladbrødet pensles med hvidløgsolie under bagningen og toppes med en blanding af løg og salte oliven. Servér fladbrødet som en smagfuld snack eller som en del af et større måltid med flere små retter.

Tilberedning

  1. Lun Årtidsmælken, til den er ca. 37 grader, og opløs gæren heri.
  2. Tilsæt sukker, salt, kefir og det smeltede smør. Rør melet i lidt ad gangen, mens dejen æltes. Ælt dejen smidig og glat - det tager ca. 8 min.
  3. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i 1,5-2 timer. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse. Forbered i mellemtiden garnituren:
  4. Del olivenene 3-4 gange, skær rødløget fint på langs, og snit purløgene. Det hele blandes sammen.
  5. Knus hvidløg og bland med olivenolien til stegning.
  6. Smuldr osten i små stykker, og opbevar den i køleskabet, indtil den skal bruges.
  7. Når dejen er hævet færdigt, deles den i 10 lige store stykker, som rulles ud i 1 cm tykke runde stykker.
  8. Pensl et brød med hvidløgsolien på oversiden, og steg denne side først på en tør pande. Pensl den anden side med hvidløgsolie, og vend brødet når det begynder at boble.
  9. Så snart det første brød er færdigt drysses Sirius hen over. Garner med olivenblandingen, og kom til sidst brøndkarse på før servering.
Fif fra kokken:

For en pænere anretning og jævnt fordelt ost; skær osten i mindre stykker, kom den i fryseren og lad den blive der, til den er helt frossen (8 timer eller mere). Lige inden servering kommes den frosne ost i en foodprocessor og blendes, til den ligner ris i størrelsen. Drys den smuldrede ost ud over tallerkenen.

 


Ældre indlæg Nyere indlæg