Middelhavsfladbrød med Sirius

8 portioner ● Tilberedning: 15 minutter – tid i alt: 2 timer

Ingredienser

Fladbrød

25 g gær

100 g lun Årstidsmælk

10 g salt

7 g sukker

100 g Årstidskefir

25 g smeltet smør

365 g mel

Til stegning

150 g olivenolie

3stk hvidløgs fed

Garniture

100 g grønne oliven

100 g sorte olive

½ rødløg

1 potte purløg

1 potte brøndkarse

100 g Sirius

Tilberedning

Opløs gæren i den lune mælk. Tilsæt sukker, salt, kefir og det smeltede smør. Rør melet i lidt ad gangen, mens dejen æltes. Ælten dejen smidig og glat - det tager ca. 8 min. Dæk dejen til med et viskestykke, og lad den hæve i 1,5-2 timer. Dejen skal hæve til dobbelt størrelse.

Del olivenerne 3-4 gange, skær rødløget fint på langs, og snit purløgene. Bland sammen.

Knus hvidløg og bland med olivenolien til stegning.

Smuldr osten i små stykker, og opbevar den i køleskabet, indtil den skal bruges.

Når dejen er hævet færdigt, deles den i 10 lige store stykker. Rul dem ud i runde 1 cm tykke stykker. Pensl med hvidløgsolien på oversiden, og steg den side først på en tør pande. Pensl den anden side med hvidløgsolie, og vend brødet når det begynder at boble.

Så snart det første brød er færdig, skal der drysses Sirius hen over. Garner med olivenblandingen, og kom brøndkarse på til sidst.

Nørderier

For en pænere anretning og jævnt fordelt ost; skær osten i mindre stykker, kom den i fryseren, og lad den blive der, til den er helt frossen (8 timer eller mere). Lige inden servering, kom den frosne ost i en foodprocessor, og blend, til du har noget, der ligner ris i størrelsen. Drys osten hen over tallerkenen.

 


Ældre indlæg Nyere indlæg