
6 portioner ● køletid: 4 timer.
Ingredienser
2,5 blad husblas
80 g sukker
1 vaniljestang
2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)
3 dl Årstidskefir
1 spsk citronsaft (15 g) – svarende til saft fra ca ½ citron
Appelsin-topping
1 appelsin
100 g ananaskirsebær
100 g rørsukker
50 g vand
1 stang vanilje
1 stjerneanis
2 grønne kardemommekapsler
1 lille kanelstang
Jordbær-topping
400 g jordbær
100 g rørsukker
1 stang vanilje
20 hybenroseblade
1 nip salt
Tilberedning
- Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 10 min.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og kom både sukker, vaniljekorn og vaniljestangen i en gryde sammen med Uartig Fløde (Fløde 48%).
- Varm blandingen i gryden op til lige under kogepunktet under omrøring. Lige inden det koger tages gryden af varmen og blandingen hældes i en stor skål.
- Vrid den udblødte husblas fri for vand og kom det i skålen. Rør rundt til husblassen er smeltet sammen med de øvrige ingredienser.
- Hæld Årstidskefir i flødeblandingen mens du konstant rører i det.
- Tilsæt citronsaft og giv det hele en sidste omrøring så det er godt blandet.
- Hæld blandingen i 6 små portionsskåle eller glas.
- Lad panna cottaen sætte sig på køl i minimum 4 timer.
Appelsin-topping
- Skyl og skær appelsinen ud i tynde skiver af 2 mm.
- Bring vand, sukker, vanilje samt krydderierne i kog.
- Efter opkog tilsættes appelsinskiverne og koges med i 30 minutter.
- Når lagen er kogt ind til tyktflydende konsistens, tilsættes ananaskirsebærrene og vendes forsigtigt rundt i blandingen.
- Lad gryden stå på køkkenbordet og dvale i 30 minutter.
- Server den med vaniljeis eller blot oven på en fedmefuld Panna Cotta.
Jordbær-topping
- Skyl og nip jordbærrene fri for deres toppe.
- jordbærrene kvartes på langs og vendes med kornene fra vaniljestangen samt de resterende ingredienser og den opskårne vaniljestang.
- Lad det hele marinere i en times tid til, at sukkeret har trukket væske nok ud af jordbærrene til, at det kan omslutte dem.
- Server dem med vaniljeis eller blot oven på en fedmefuld Panna Cotta.