Kefirsmør

Undgå at skærmen slukker

Tid: 20 min.

Ingredienser

250 g moden Årstidskefir *
750 ml Fløde 48%
5,5 g fint salt
5,5 g flagesalt

* Moden kefir er kefir, som har fået lov til at stå så længe, at det bliver syrligere og tykkere end frisk kefir. Har man selv kefirgryn, kan man lade dem arbejde en dag ekstra ved stuetemperatur. Hvis man bruger færdiglavet, købt kefir, ved man ikke, hvor moden den er, men man kan lade den stå ved stuetemperatur, til den bliver mere fyldig og moden, før man bruger den til smør.

Tilberedning

  1. Pisk kefir og fløde i en skål til det skiller og bliver til kærnemælk og smørklumper.
  2. Si kærnemælken fra og skyl smøret under iskoldt vand til vandet bliver klart.
  3. Ælt fint salt og flagesalt i smørret. Smag til undervejs
  4. Form smørret og opbevar det på køl.

Tips fra kokken:

Lad gerne kefir og fløde få stuetemperatur før du begynder, da smørret så bliver kærnet hurtigere. Sørg for at skylle smørret i rigeligt iskoldt vand for at få det sidste kærnemælk ud af smørret. Dette giver en friskere smørsmag og gør, at smørret holder bedre.

 


Ældre indlæg