Loke Kålrabi

20 stykker  55 min.

Ingredienser

1 kålrabi
1 citron
0,5 dl. eddike (12%)
1 dl. sukker
1,5 dl. vand
Laurbærblade
Peberkorn

Fyld

140 g Loke
1 jalapeno, fint hakket
1 citron
Salt
Peber
Olivenolie

Tilberedning

 

  1. Kom eddike, sukker, vand, citronskal og krydderier i en gryde og lad det koge op. Sæt det til side, og lad det køle af.
  2. Skær enderne af kålrabien, og skær den tyndt på en skæremaskine eller et mandolinjern. Stans dem ud i ønsket størrelse og læg dem i den afkølede lage.

Fyld

  1. Bland Loke og fint hakket jalapeño i en skål for at lave fyldet. Smag til med salt, peber, olivenolie og revet citronskal. Læg blandingen i en sprøjtepose.
  2. Tag kålrabien op af lagen, og tør dem af med papir. Sprøjt en kugle på ca. 1 cm i diameter. Fold kanterne ind, så der dannes tre folder, og brug fyldet som "lim". Server!

Tips fra kokken

Disse kålrabbiknytter kan bruges som tilbehør til bagt fisk eller i en gazpacho suppe om sommeren.


Ældre indlæg