Økologisk mejeriserie fra Arla Unika
Kefirfløde 30%
Vi fermenterer den økologiske fløde med kefirkulturer og gær og giver den tid til at syrne. Med et fedtindhold på 30%, en cremet konsistens og en syrlig smag kombinerer kefirfløden det velkendte i smag og tekstur fra creme fraiche og fløde. Vores Kefirfløde 30% er altid lavet på mælk fra samme, udvalgte gård.
6. generationsgården
Debelgaard ved Brørup
400 køer på 100 hektar
Fuldautomatisk økolandbrug
Dyrevelfærd i højsædet
Fokus på natur og biodiversitet
”Vi har haft kokke på besøg, som blev ret overrasket over, hvor meget teknologi der egentlig er involveret i at drive et landbrug som vores. Moderne teknologi er absolut nødvendigt. Det gør vores landbrug langt mere bæredygtigt, samtidig med at vi kan passe bedre på vores dyr”
Økologisk mejeriserie fra Arla Unika
Årstidsmælk
Vi synes, at det helt enkle kan være det allerbedste. Vores Årstidsmælk er økologisk og ustandardiseret. Mælkens fedtindhold varierer med årstiden, og fedtprocenten i Årstidsmælk svinger derfor mellem 3,5-4,7%. Med sin fyldige, blide flødesmag er mælken især velsmagende i en god kop kaffe. Årstidsmælken er altid lavet på mælk fra køer fra den samme, udvalgte gård.
Mælk 0,9%
Den økologiske Mælk 0,9% har et lavt fedtindhold, men har stadig stor smag. Forholdet mellem fedt og protein i mælken er nøje balanceret og er derfor velegnet til brug i kaffe . Mens fedtindholdet er på 0,9%, har vi bevaret mælkens velsmag og fyldighed. Mælk 0,9% er altid fremstillet af mælk fra den samme, udvalgte gård.
Certificeret af Dyrenes Beskyttelse
Debelgaard er certificeret af Dyrenes Beskyttelse, der stiller særlige krav til dyrevelfærd.
Fløde 48%
Inspireret af den engelske double cream fremstiller vi den økologiske fløde med et fedtindhold på 48%. Fedtprocenten giver fløden en mere intens smag og en fyldigere konsistens. Vi synes, at fløden er allerbedst, som den er og ellers pisket ganske let. Vores Fløde 48% er altid fremstillet af mælk fra den samme, udvalgte gård.
Årstidskefir
Fermentering menes at være en af de ældste metoder til at øge mælkens holdbarhed. Vi fermenterer den økologiske Årstidsmælk med kefirkulturer og gær for at give den en kompleks, syrlig smag som modspil til det naturligt varierende fedtindhold på 3,5-4,7%. Under fermenteringen med kefirkulturerne får Årstidskefiren desuden sin perlende fornemmelse i munden. Årstidskefiren er altid lavet på mælk fra den samme, udvalgte gård.
Double Fraiche 48%
Vi rører den økologiske fløde med mælkesyrekulturer og syrner den, til smagen er helt, som den skal være. Resultatet er en creme fraiche med en fed, syrlig smag, et fedtindhold på 48% og en fastere konsistens. Vores Double Fraiche 48% er altid lavet på mælk fra samme, udvalgte gård.
Find opskrifter med friske mejeriprodukter fra Arla Unika
Essens er blevet til Arla Unika
Vi har transformeret Essens-serien til Arla Unika og givet de velkendte produkter ny emballage.
Historien bag Arla Unika
I 2002 gik flere kokke i medierne og stillede Arla spørgsmålet: "Hvor er mangfoldigheden og den unikke smag i jeres produkter?"
I første omgang forstod vi ikke helt kritikken. For er det ikke en kvalitet, når forbrugeren får den samme smag hver gang? Er det ikke det, der kendetegner en mærkevare?
Kokkene fastholdt kritikken. Vi lyttede og med afsæt i det ny nordiske køkken påbegyndte vi en læringsrejse med kokkene. Det blev startskuddet for Arla Unika.
Arla Unikas produkter er udviklet i samarbejde med passionerede mejerister, eksperimenterende produktudviklere, dygtige kokke, baristaer og nytænkende iværksættere. Det er i det samarbejde, vi finder inspiration og kompetencer til at udvikle nyskabende mejeriprodukter på højeste gastronomiske niveau.
Sammen får vi ideerne, fejler os frem, bliver inspireret og prøver igen og igen. Indtil vi har skabt et Unika.
Formålet for Arla Unika er i dag, som det var i 2002 da vores læringsrejse startede. Vi vil løfte mejeri til gastronomisk verdensklasse i samarbejde med toppen af gastronomien.
Vi kalder vores mission for Nye Højder. Det når vi med vores to produktserier; Unika X og Arla Unika.

Unikke smagsoplevelser
Arla Unika rummer vores ostebørn. Som de individuelle personligheder de er, har de fået navne, som passer lige netop til dem såsom Gnalling, Gammel Knas og Den Hvide Dame.
Vi forsøger at skabe multisensoriske smagsoplevelser ved at stimulere flest mulige sanser på hele smagsrejsen. Rejsen starter fra, at gæsten hører om Arla Unika, præsenteres for Arla Unika på menuen, får historien fortalt og ser, dufter, smager og genfortæller oplevelsen.
Produkter i serien er først udviklet og modnet i vores eksperimentelle Unika X-erie, før vi transformerer dem over i Arla Unika-serien og gør dem tilgængelige for et lidt større publikum.
Vi sælger Arla Unika til udvalgte restauranter, i vores egne Arla Unika-butikker, via foodservice grossister og i specialforretninger.

Transformationen fra Unika X til Arla Unika
Arla Unika produkter udvikles og testes i kokkesortimentet Unika X.
Når ostene er færdigudviklede og vi vurderer de er egnede til at komme ud til et lidt bredere publikum, så transformeres de til Arla Unika sortimentet.
Et eksempel er Karamelsten, som i sin første tid som forsøgsost på ostebilen gik under navnet ”Unika 22”. Her var den i tre år som en del af vores eksperimentelle Unika X sortiment på ostebilen før den blev en del af Arla Unika sortimentet.

Hvorfor hedder osten...?
Vi omtaler vores oste som vores ostebørn.
En ost er ofte 3-5 år undervejs og involverer mange mennesker. Ideer fødes typisk af vores osteopfinder Mads Østergaard og involverer vores mejerier, jam sessions med kokke eller andre relevante fagfolk og teamet omkring Arla Unika.
Når en ost er kommet så langt at den er blevet testet blandt kokke, færdigudviklet og sat i produktion kender vi til ostens personlighed og forsøger at finde et navn der passer til det særlige osteindivid vores nye ostebarn er.
På fotoet ses Sirius i hænderne på vores ostemester på Troldhede Mejeri.
Forklaringen bag valg af navn til Sirius: Sirius er, med sin ukurante, hvide overflade og røde nuancer, opkaldt efter den klareste stjerne på den nordlige himmel. I oldtiden kunne man genkende Sirius på sit rødlige skær.