4 portioner ● Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 1 t.
Ingredienser
Mørdej
Fyld
150 g marcipan
1 stk. æg
1 spsk. hvedemel
2 spsk. sukker
2 spsk. usaltet smør
3 stk. Clara Friis pærer
1 dl Double Fraiche 48%
Der ikke meget, der slår en lun pæretærte med creme fraiche. Giv desserten et ekstra gear og server den i stedet med Double Fraiche 48%.
Tilberedning
- Bland ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor eller i hånden. Hvis du bruger en foodprocessor, skal dejen dog æltes kort i hånden.
- Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile på køl i 15 min.
- Rul mørdejen ud til en tykkelse på 3-4 millimeter og beklæd et smurt tærtefad med dejen. Bag tærtebunden ved 160 grader i 20 minutter.
- I mellemtiden laves fyldet ved at blende marcipan, sukker, æg, smør og hvedemel til en homogen masse.
- Pærerne skrælles, halveres og kernehuset tages ud.
- Når bunden er færdigbagt, kommes fyldet i tærten. Pres de halve, skrællede pærer ned i fyldet.
- Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den nu ved 150 grader i 35 min, til fyldet føles fast.
- Servér den lune pæretærte med Double Fraiche ved siden af.