Lun pæretærte med Double Fraiche

4 portioner Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 1 t.

Ingredienser

Mørdej

100 g Saltet smør

150 g hvedemel

1 stk. æg

Salt

Fyld

150 g marcipan

1 stk. æg

1 spsk. hvedemel

2 spsk. sukker

2 spsk. usaltet smør

3 stk. Clara Friis pærer

1dl Double Fraiche 50%

Der ikke meget, der slår en lun pæretærte med creme fraiche. Giv desserten et ekstra gear og server den i stedet med Double Fraiche 50%.

Tilberedning

  1. Bland ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor eller i hånden. Hvis du bruger en foodprocessor, skal dejen dog æltes kort i hånden.
  2. Pak dejen ind i køkkenfilm og lad den hvile på køl i 15 min.
  3. Rul mørdejen ud til en tykkelse på 3-4 millimeter og beklæd et smurt tærtefad med dejen. Bag tærtebunden ved 160 grader i 20 minutter.
  4. I mellemtiden laves fyldet ved at blende marcipan, sukker, æg, smør og hvedemel til en homogen masse.
  5. Pærerne skrælles, halveres og kernehuset tages ud.
  6. Når bunden er færdigbagt, kommes fyldet i tærten. Pres de halve, skrællede pærer ned i fyldet.
  7. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den nu ved 150 grader i 35 min, til fyldet føles fast.
  8. Servér den lune pæretærte med Double Fraiche ved siden af.

Ældre indlæg Nyere indlæg