
4 portioner ● 2 t.
Ingredienser
Mørdej
100 g Saltet smør
150 g hvedemel
1 æg
Lidt salt
Fyld
150 g god marcipan
1 æg
1 spsk hvedemel
2 spsk sukker
2 spsk usaltet smør
3 Clara Friis pærer eller anden god sort
Tilberedning
Bland ingredienserne til mørdejen i en foodprocessor, men ælt dejen færdig i hånden. Pak dejen i film og lad den hvile på køl i 15 min.
Rul mørdejen ud og bag den i et smurt tærtefad ved 160 grader i 20 min.
I mellemtiden laves fyldet ved at blende marcipan, sukker, æg, smør og hvedemel i en foodprocessor. Fyld blandingen i tærten og pres skiver af skrællet pære ned i.
Bag tærten igen ved 150 grader i 35 min, til fyldet føles fast. Anret den lune pæretærte med Double Fraiche ved siden af.