
8 portioner ● 1 t. 30 min.
Ingredienser
Tærtebund (tærteform ca. 23 cm)
200 g hvedemel
70 g grahamsmel
30 g malt
1 tsk salt
½ tsk kardemomme
100 g. Unika Saltet Smør
30 g. neutral olie
2 spsk cognac
½ dl. koldt vand
Fyld
400 g. god krydret citronmarmelade (vi brugte Unika Kandiserede Citroner)
Marengs
50 g. vand
150 g sukker
75 g glucose
100 g æggehvider
25 g sukker
Karmelcreme med Loke friskost
100 g Loke friskost
50 g. dulce de leche
Til pynt og servering
Citron-timian
Krystalliseret hvid chokolade
Blodappelsinsorbet
Tilberedning
Tærtebund
Smulder smør og fedtstof i melet til det ligner revet ost og saml det med cognac og koldt vand.
Lad dejen hvile på køl ½ time.
Rul dejen ud og beklæd en tærteform med den.
Forbages i 10. min. ved 180 grader
Bred citronmarmeladen ud over bunden og bag yderligere 10-15 min ved 180 grader
Marengs
Vand, 150 g sukker og glucose koges til 117 grader
Æggehvider og 25 g sukker piskes i maskine
Hæld sukkerlage v. 117 grader i de piskede hvider mens maskinen kører.
Kom den færdige marengs på sprøjtepose og sprøjt fine dutter på tærten
Brænd marengsen med brænder
Karamelcreme med Loke Friskost
Loke og dulche de leche røres sammen, kommes på sprøjtepose og sprøjtes ud på toppen af den brændte marengs.
Pynt med blade af citron-timian
Server f.eks. med krystalliseret hvid chokolade og blodappelsinsorbet