8 portioner ● 1 t. 30 min.
Ingredienser
Tærtebund:
200 g hvedemel
70 g grahamsmel
30 g malt
1 tsk salt
½ tsk stødt kardemomme
100 g Saltet Smør
30 g neutral olie
2 spsk cognac
½ dl koldt vand
Fyld:
400 g krydret citronmarmelade
Marengs:
50 g vand
150 g rørsukker
75 g glucose
100 g æggehvider
25 g sukker
Karmelcreme:
100 g Loke
50 g dulce de leche
Nyfortolkning af klassikeren tarte au citron meringuée. Vi har tilføjet en krydret undertone samt en syndig karamel med friskost.
Tilberedning
Tærtebund:
- Smuldr smør og olie ud i melet til det ligner revet ost, og saml det med cognac og koldt vand til en ensartet masse.
- Lad dejen hvile på køl ½ time.
- Rul dejen ud og beklæd en tærteform på 23 cm. med den.
- Bunden blindbages i 20 min. ved 180 grader.
- Spred citronmarmeladen ud over bunden.
Marengs:
- Vand, 150 g sukker og glukose koges til 117 grader i en gryde.
- Æggehviderne og 25 g sukker piskes luftigt.
- Hæld sukkerlagen i æggehvider langsomt under kraftig piskning, når den er på de 117 grader.
- Pisk sukkerlagen, til den har rumtemperatur og en sej tekstur.
- Kom den færdige marengs i en sprøjtepose og opbevar den ved rumtemperatur indtil anretning.
Karamelcreme med Loke:
- Loke og dulche de leche røres sammen til en homogen masse og kommes i en sprøjtepose til anretning.
Servering:
- Ved servering pyntes tærten med marengsen, som brændes kort med en gasbrænder, til den er gylden.
- Sprøjt karamelcremen ud ovenpå marengsen, og server citrontærten med det samme.