6 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 40 min.
Ingredienser
Mørdej
250 g hvedemel
150 g Saltet Smør
100 g flormelis
25 g mandelmel
1 knivspids salt
1 æg, str. M (50 g), sammenpisket
Mandelcreme
35 g mandelmel
35 g Saltet Smør, blødt
35 g sukker
15 g (1 spsk) Uartig Fløde (Fløde 48%)
25 g æg (½)
Passionsfrugtcreme
150 g passionsfrugtpuré
170 g sukker
35 g majsstivelse
150 g vand
55 g æggeblommer (ca 3 stk)
½ blad husblas
50 g Saltet Smør
Pynt
1,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)
Spiselige blomster
Udstyr
Tærtering Ø 14 cm, H 3 cm
Med sin milde smag og bløde konsistens er flødeskummet et velsmagende kompliment til den syrlige passionsfrugtcreme.
Tilberedning
Mørdej
- Blend alle ingredienserne til mørdejen sammen i en blender eller foodprocessor, indtil massen er ensartet.
- Hæld dejen ud på køkkenbordet, saml den kort med hænderne, og rul den tyndt ud til 2-3 mm mellem to stykker bagepapir.
- Sæt dejen på køl i 10 minutter. For kageringen med mørdej og skær kanterne til.
Mandelcreme
- Rør mandelmel, smør, sukker, fløde og æg sammen til mandelcreme.
- Fordel mandelcremen i bunden af tærtebunden og bag den ved 180 grader til den er gylden.
- Lad tærtebunden køle af på en rist.
Passionsfrugtcreme
- Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Rør sukker og majsstivelse sammen. Tilsæt passionsfrugtpuré og vand lidt efter lidt, og pisk så du undgår klumper.
- Varm blandingen i en gryde og bring det til kogepunktet under konstant omrøring. Lad massen koge 1-2 minutter, mens der piskes, så massen bliver tyk og klar.
- Rør æggeblommer sammen i en skål og hæld forsigtigt den varme passionsfrugtblanding over æggeblommerne ad flere omgange, mens du pisker.
- Hæld massen tilbage i gryden og bring den til kogepunktet. Tag cremen af varmen, smelt husblas deri, og si den. Tilsæt koldt smør i tern og stavblend cremen.
- Hæld straks cremen i den afkølede tærtebund og lad tærten sætte sig på køl.
Pynt
- Pisk fløden til blødt skum og pynt tærten med flødeskum og spiselige blomster og servér straks.