Passionsfrugttærte med uartigt flødeskum

Undgå at skærmen slukker

6 personer  Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 40 min.

Ingredienser

Mørdej

250 g hvedemel

150 g Saltet Smør

100 g flormelis

25 g mandelmel

1 knivspids salt

1 æg, str. M (50 g), sammenpisket

Mandelcreme

35 g mandelmel

35 g Saltet Smør, blødt

35 g sukker

15 g (1 spsk) Uartig Fløde (Fløde 48%) 

25 g æg (½)

Passionsfrugtcreme

150 g passionsfrugtpuré

170 g sukker

35 g majsstivelse

150 g vand

55 g æggeblommer (ca 3 stk)

½ blad husblas

50 g Saltet Smør

Pynt

1,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)

Spiselige blomster

Udstyr

Tærtering Ø 14 cm, H 3 cm

Med sin milde smag og bløde konsistens er flødeskummet et velsmagende kompliment til den syrlige passionsfrugtcreme.

Tilberedning

Mørdej

  1. Blend alle ingredienserne til mørdejen sammen i en blender eller foodprocessor, indtil massen er ensartet.
  2. Hæld dejen ud på køkkenbordet, saml den kort med hænderne, og rul den tyndt ud til 2-3 mm mellem to stykker bagepapir.
  3. Sæt dejen på køl i 10 minutter. For kageringen med mørdej og skær kanterne til.

Mandelcreme

  1. Rør mandelmel, smør, sukker, fløde og æg sammen til mandelcreme.
  2. Fordel mandelcremen i bunden af tærtebunden og bag den ved 180 grader til den er gylden.
  3. Lad tærtebunden køle af på en rist.

Passionsfrugtcreme

  1. Læg husblas i blød i koldt vand i 10 minutter. Rør sukker og majsstivelse sammen. Tilsæt passionsfrugtpuré og vand lidt efter lidt, og pisk så du undgår klumper.
  2. Varm blandingen i en gryde og bring det til kogepunktet under konstant omrøring. Lad massen koge 1-2 minutter, mens der piskes, så massen bliver tyk og klar.
  3. Rør æggeblommer sammen i en skål og hæld forsigtigt den varme passionsfrugtblanding over æggeblommerne ad flere omgange, mens du pisker.
  4. Hæld massen tilbage i gryden og bring den til kogepunktet. Tag cremen af varmen, smelt husblas deri, og si den. Tilsæt koldt smør i tern og stavblend cremen.
  5. Hæld straks cremen i den afkølede tærtebund og lad tærten sætte sig på køl.

Pynt

  1. Pisk fløden til blødt skum og pynt tærten med flødeskum og spiselige blomster og servér straks.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg