4 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 5 min.
Ingredienser
Sprøde kartofler
1 bagekartoffel
1 liter fritureolie
Salt
Karsemayonnaise
50 g karse
20 g babyspinat
2 dl madolie
2 æggeblommer
1 tsk dijonsennep
1 tsk hvidvinseddike
Salt og sort peber
Til pynt og servering
50 g Hallands Siren
Karse
En snack man kan imponere med. Det ser mere avanceret ud end det er. De sprøde kartofler kan også bruges som bund til mange andre toppings, for eksempel med rogn og creme fraiche.
Opskriften er udviklet af Frida Nilsson.
Tilberedning
Sprøde kartofler
- Skræl kartoflen. Brug derefter kartoffelskrælleren til at skrælle lange strimler af kartoflen og læg dem i koldt vand. Skyl grundigt.
- Hæld fritureolien i en gryde og varm det op til 150 grader.
- Brug en te-si af metal og fyld den op med kartoffelstrimler. Friter indtil de er jævnt gyldne.
- Tag dem op fra olien og lad dem afkøle på et stykke køkkenrulle. Krydr med salt.
Karsemayonnaise
- Blend karse og spinat sammen med olien i ca. 4 minutter. Si gennem en finmasket sigte.
- Bland æggeblommer, dijonsennep, hvidvinseddike, salt og peber i en skål. Pisk tykt imens du drypper karseolien i.
- Smag til og put i en sprøjtepose.
Til pynt
- Læg Hallands Siren i fryseren ca. to timer inden servering.
- Pluk karsen og læg på et stykke køkenrulle.
Ved servering
- Tag et flot serveringsfad og læg de sprøde kartoffelkugler ud.
- Sprøjt karsemayonnaisen ud på toppen af kartoffelkuglen og pynt med karse
- Riv rigeligt med Hallands Siren ud over.
Tips fra kokken
De sprøde kartofler og karsemayonnaisen kan med fordel laves dagen før, så kan du fokusere fuldt ud på dine gæster.