8 tarteletter ● Tilberedningstid: 2 timer
Ingredienser
Tarteletskal
Fyld
150g Gammel Knas Creme
1 Bananskalotteløg
16 Cherrytomater, gerne i varierende farver og former
Rødvinseddike
Flagesalt
Olivenolie
Urter og blomster til dekoration, såsom basilikum, kørvel, estragon, morgenfruer eller stedmoderblomster.
I denne opskrift laves tarteletterne på en lidt anden måde end den traditionelle måde. I stedet for at lave en tærtedej, så steger vi pandekager, som derefter bliver bagt sprøde i små tarteletforme. I dette tilfælde laver vi en boghvedepandekage med kefir for ekstra kompleksitet og bitterhed.
Tilberedning
Tarteletskal
- Bland alle ingredienserne sammen med en stavblender, lad dejen hvile i en time i køleskabet.
- Forvarm ovnen til 175°.
- Steg pandekagerne, som når du steger almindelige pandekager. Kun lidt fedtstof er nødvendigt takket være den relative store mængde af smør i dejen. Brug et glas til at skære cirkler ud af de stegte pandekager. Læg de små cirkler i tarteletformen og læg en tarteletform eller lignende over for at holde dejen nede i formen under bagning. Dette er for at skallerne skal beholde deres fine form under bagningen. De skal bages i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil skallerne er helt sprøde
Fyld
- Kom Gammel Knas Cremen i en sprøjtepose.
- Skræl skalotteløget, skær det i tynde ringe og læg dem i en lille skål. Hæld godt med eddike over og smag til med en stor knivspids flagesalt.
- Skræl tomaterne ved at lave et krydsmønster ovenpå med en skarp kniv og dyp dem i kogende vand i 5 sekunder. Skyl derefter med koldt vand eller læg dem i isvand, så bliver det nemlig lettere at trække skallerne af. Del de skællede tomater i halve, kom dem i en skål og krydder med salt, olivenolie og et par dråber eddike.
- Put Gammel Knas Creme i de færdigbagte tarteletskaller. Top det af med tomat. Skalotteløg, urter og blomster.