Tarteletter med Gammel Knas creme og tomat

8 tarteletter   Tilberedningstid: 2 timer

Ingredienser

Tarteletskal

165g boghvedmel 

250ml vand 

125g Årstidskefir 

1 æg 

5g salt 

50g smeltet usaltet smør 

Fyld

150g Gammel Knas Creme 

1 Bananskalotteløg 

16 Cherrytomater, gerne i varierende farver og former 

Rødvinseddike 

Flagesalt 

Olivenolie 

Urter og blomster til dekoration, såsom basilikum, kørvel, estragon, morgenfruer eller stedmoderblomster. 

I denne opskrift laves tarteletterne på en lidt anden måde end den traditionelle måde. I stedet for at lave en tærtedej, så steger vi pandekager, som derefter bliver bagt sprøde i små tarteletforme. I dette tilfælde laver vi en boghvedepandekage med kefir for ekstra kompleksitet og bitterhed. 

Tilberedning

Tarteletskal

  1. Bland alle ingredienserne sammen med en stavblender, lad dejen hvile i en time i køleskabet.
  2. Forvarm ovnen til 175°.
  3. Steg pandekagerne, som når du steger almindelige pandekager. Kun lidt fedtstof er nødvendigt takket være den relative store mængde af smør i dejen. Brug et glas til at skære cirkler ud af de stegte pandekager. Læg de små cirkler i tarteletformen og en tartelletform eller kign over for at holde dejen nede i formen under bagning. Dette er for at skallerne skal beholde deres fine form under bagningen. De skal bages i den forvarmede ovn i 15-20 minutter, indtil skallerne er helt sprøde

Fyld

  1. Kom Gammel Knas Cremen i en sprøjtepose.
  2. Skræl skalotteløget, skær dem i tynde ringe og læg dem i en lille skål. Hæld godt med eddike og smag til med en stor knivspids flagesalt.
  3. Skræl tomaterne ved at lave et krydsmønster ovenpå med en skarp kniv og dyp dem i kogende vand i 5 sekunder. Skyl derefter med koldt vand eller læg dem i isvand, så bliver det nemlig lettere at trække skallerne af. Del de skællede tomater i halve, kom dem i en skål og krydder med salt, olivenolie og et par dråber eddike.
  4. Put Gammel Knas Creme i de færdigbagte tarteletskaller. Top det af med tomat. Skalotteløg, urter og blomster. 

Ældre indlæg Nyere indlæg