
4-5 portioner ● 1 t.
Ingredienser
Brunet Smør
0,45 kg Saltet Smør
Pimpet Brunet Smør
0,4 kg Brunet Smør (ovenstående)
0,5 Karamelsten (ca. 30 g)
Tilberedning
Fremgangsmetode for Brunet Smør:
- Smørret brunes under omrøring ved middel varme i en tykbundet gryde, til smørret har optaget en kraftfuld aroma samt en gylden farve.
- Når smørret har trukket i 15-20 minutter, sies det brunede bundfald fra. Dette skal foregå i roligt tempo over ti minutters tid for, at få den optimale smag frem i smørret.
Fremgangsmetode for Pimpet Brunet Smør:
- For at infusere det brunede smør med Karamelstenen, rives den ned i det brunede smør når det sættes til at dvale i 15-20 minutter.
- Herefter sies bundfaldet fra og placeres på fedtsugende papir.
- Derefter opbevares det revne Karamelsten i en lufttæt beholder. Det dekorative Karamelsten kan bruges ved anretning både i det salte og søde køkken.