Pimpet Brunet Smør

Undgå at skærmen slukker

4-5 portioner 1 t.

Ingredienser

Brunet Smør

0,45 kg Saltet Smør

Pimpet Brunet Smør

0,4 kg Brunet Smør (ovenstående)

0,5 Karamelsten (ca. 30 g)

Med brunet smør kan man på simpel vis opnå intense, nøddeagtige noter gennem en kontrolleret karamellisering. Oplev, hvordan man nemt og enkelt kan transformere smør og give det dybde og intense smagsnoter, der smelter på tungen og løfter måltidet.

Tilberedning

Fremgangsmetode for Brunet Smør:

  1. Forbered din pande: Placer en medium til stor pande over middel varme.

  2. Smelt smørret: Tilsæt smørret til panden. Lad det smelte helt og rør rundt for at sikre, at det smelter jævnt. Det tager omtrent 3-4 minutter.

  3. Brun smørret: Når smørret er helt smeltet, begynder det at skumme lidt. Her skal du skrue ned til svag varme, hvorefter du skal fortsætte med at røre og holde øje med farveskiftet. Skrab jævnligt og forsigtigt bunden, så det ikke brænder fast. Smørret begynder at gå fra en lys gul til en mørkere, gylden, og til sidst en nøddebrun farve. Det tager omtrent 10-15 minutter, men det varierer i forhold til styrken på dit komfur.

  4. Lugt: Hold øje med duften. Det vil begynde at dufte brunet og aromatisk, når smørret er klar.

  5. Fjern fra varmen: Så snart farven og duften er der, kan du fjerne det fra varmen. Lader du det stå for længe, kan det blive brændt og få en branket smag.

Du kan bruge det brunede smør med det samme eller opbevare det i køleskabet i op til en uge. Velbekomme.

Fremgangsmetode for Pimpet Brunet Smør:

  1. For at infusere det brunede smør med Karamelstenen, rives den ned i det brunede smør når det sættes til at dvale i 15-20 minutter.
  2. Herefter sies bundfaldet fra og placeres på fedtsugende papir.
  3. Derefter opbevares det revne Karamelsten i en lufttæt beholder. Det dekorative Karamelsten kan bruges ved anretning både i det salte og søde køkken.


Smagen af Brunet Smør

Dybden af brunet smør kan næsten sammenlignes med lagene og smagskompleksiteten i nogle oste eller endda i en raffineret vin. Når smørret brunes, frigives der komplekse nøddeagtige smagsnoter, der balanceres af en let sødme og en undertone af umami, som forstærkes ved den langsomme karamellisering. Ved bruning af smør sker der en maillard-reaktion, hvor proteinerne i smørret karamelliserer.

Processen med at brune smør består af varme og tid, hvor smørret går fra at være lyst og frisk til at få en dyb, gylden farve, mens smagen ændrer sig til en mere kompleks og robust profil. Jo længere tid smørret bruser og bobler på panden, jo dybere bliver farven, og jo mere intens bliver smagen.

 

Brug Brunet Smør i køkkenet

Det brunede smør er en sand kulinarisk kamæleon, der kan supplere og løfte mange retter, lige fra pasta, fisk, bøffer, kager og ost. De mange smagsnuancer og et indspark af umami i smørret komplementerer en lang række serveringer.

Brunet smør kan bruges i saucer, hjemmelavet mayonnaise, vinaigrette og meget andet - eller helt simpelt som kuvertsmør. Pisk eventuelt smørret med en anelse kærnemælk inden servering og servér gerne med surdejsbrød for en simpel, velsmagende oplevelse, der går godt til det meste.

Relaterede produkter


Ældre indlæg Nyere indlæg