Rødløgskompot

1 L Tilberedning 30 minutter Forberedelse 3 timer før brug.

Ingredienser

1 kg rødløg i tynde skiver

1,5 dl æblecidereddike

0,7 dl mørk balsamico

150 g sukker

0,7 kg fast honning

1 stk. stjerneanis

0,5 spk. timianblade

Tilberedning

En frankofil kompot der let kan gå hen og blive en fast del afbasissortimentet i køleskabet. Prøv den i både salater og lune ostetoast.

  1. Kog løg i eddike og sukker i ca. 5 min.
  2. Tag løgene op og indkog lagen til sirupskonsistens.
  3. Tilsæt balsamico, honning samt stjerneanis og kog ind igen til let sirup.
  4. Vend derefter løgene i siruppen og tilsæt timiansblade.
  5. Lad derefter nedkøle og opbevar på køl.

Fif fra kokken

Det er kun fantasien, der sætter grænser med tilsmagning samt brug af kompotten. Prøv f.eks. at tilsætte hyldebærsaft i stedet for balsamico for en friskere og mere blomstret kompot.


Ældre indlæg Nyere indlæg