Rødløgskompot

Undgå at skærmen slukker

1 L Forberedelsestid: 3 t. Tilberedning: 30 min.

Ingredienser

1 kg Rødløg i tynde skiver

1,5 dl Æblecidereddike

0,7 dl Mørk balsamico

150 g Sukker

0,7 kg Fast honning

1 stk. Stjerneanis

0,5 spsk. Timianblade

Denne franskinspirerede løgkompot er et uundværligt basistilbehør i køleskabet. Den kan bruges til alt fra kødretter og salater til lune ostetoasts, bare for at nævne nogle få. Kompotten passer også godt til de fleste oste, blandt andet Havgus 12, Gammel Knas, Sølvræv og Rød Løber.

Tilberedning

  1. Kog løg i eddike og sukker i ca. 5 min.
  2. Tag løgene op og indkog lagen til sirupskonsistens.
  3. Tilsæt balsamico og honning samt stjerneanis og kog igen ind til en let sirup.
  4. Vend derefter løgene i siruppen og tilsæt timianblade.
  5. Lad kompotten nedkøle og opbevar den efterfølgende på køl.
Fif fra kokken:

Her er det jo kun fantasien, der sætter grænser for tilsmagning samt brug af kompotten. Prøv f.eks. at tilsætte hyldebærsaft i stedet for balsamico.

Relaterede produkter


Ældre indlæg Nyere indlæg