4 portioner ● Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser
1 stk. økologisk agurk
1 stængel dild
8 mynteblade
1 stk. økologisk citron
Flagesalt
1 stk. Krondild
Kokken Erwin Lauterbach er idémanden bag osten Krondild, som har dybe undertoner af kommen, der er opnået via tilsætning af krondild til osten. Den aromatiske og cremede ost er her, i al sin simpelhed, kombineret med sprøde og krydrede agurker.
Tilberedning
- Skræl agurken og skær den i tykke skiver.
- Hak dild og mynte fint, riv citronskallen og bland det med 1 tsk. flagesalt i en bøtte med låg.
- Læg agurkeskiverne i bøtten og ryst forsigtigt, så hver skive agurk bliver dækket med blandingen.
- Lad agurkeskiverne trække i 10 minutter. Skær imens Krondild ud i 12 trekanter.
- Ved servering anrettes tre skiver Krondild på hver tallerken sammen med de salte agurkeskiver. Pynt med dild.