Scones med clotted cream

6-8 stk. Forberedelsestid: 24 t., Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser

Clotted cream

Scones

260 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

40 g sukker

80 g Saltet Smør

160 g Årstidskefir

Til servering

Luftige, smørbagte scones er simple at lave og smager himmelsk med marmelade og hjemmelavet clotted cream eller vores dobbeltfermenterede smør.

Tilberedning

Clotted cream

  1. Hæld fløden i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 80° i 12 timer. Dæk den med film og sæt den på køl i 12 timer. Hæld væsken fra den skilte fløde, og gem din “clotted cream” på køl indtil servering.

Scones

  1. Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt sukker og stuetempereret smør i tern, og smuldr smørret ud i melet med fingrene indtil konsistensen er som fugtigt sand. Tilsæt Årstidskefir og rør den ud i melet med en gaffel, og saml så kort dejen med hænderne indtil den er sammenhængende. Den skal ikke æltes.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 2,5-3 cm tykkelse, udstik scones med en rund udstikker (Ø 5 cm), og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Mas nænsomt dejresterne sammen og gentag udrulning og udstikning.
  3. Pensl toppen af sconesene med Årstidskefir og bag dem ved 200° (alm. varme) i ca. 15 minutter, til de er gyldne på toppen og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist.
  4. Server de friskbagte scones med clotted cream og Hybenmarmelade.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg