6-8 stk. ● Forberedelsestid: 24 t., Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser
Clotted cream
250 ml Uartig Fløde (Fløde 48%)
Scones
Til servering
Luftige, smørbagte scones er simple at lave og smager himmelsk med marmelade og hjemmelavet clotted cream eller vores dobbeltfermenterede smør.
Tilberedning
Clotted cream
- Hæld fløden i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 80° i 12 timer. Dæk den med film og sæt den på køl i 12 timer. Hæld væsken fra den skilte fløde, og gem din “clotted cream” på køl indtil servering.
Scones
- Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt sukker og stuetempereret smør i tern, og smuldr smørret ud i melet med fingrene indtil konsistensen er som fugtigt sand. Tilsæt Årstidskefir og rør den ud i melet med en gaffel, og saml så kort dejen med hænderne indtil den er sammenhængende. Den skal ikke æltes.
- Rul dejen ud på et meldrysset bord til 2,5-3 cm tykkelse, udstik scones med en rund udstikker (Ø 5 cm), og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Mas nænsomt dejresterne sammen og gentag udrulning og udstikning.
- Pensl toppen af sconesene med Årstidskefir og bag dem ved 200° (alm. varme) i ca. 15 minutter, til de er gyldne på toppen og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist.
- Server de friskbagte scones med clotted cream og Hybenmarmelade.