Scones med clotted cream

6-8 stk. Forberedelsestid: 24 t., Tilberedningstid: 15 min.

Ingredienser

Clotted cream

Scones

260 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

40 g sukker

80 g Saltet Smør

160 g Årstidskefir

Til servering

Luftige, smørbagte scones er simple at lave og smager himmelsk med marmelade og hjemmelavet clotted cream eller vores dobbeltfermenterede smør.

Tilberedning

Clotted cream

  1. Hæld fløden i en lille bradepande og sæt den i ovnen ved 80° i 12 timer. Dæk den med film og sæt den på køl i 12 timer. Hæld væsken fra den skilte fløde, og gem din “clotted cream” på køl indtil servering.

Scones

  1. Sigt mel og bagepulver sammen. Tilsæt sukker og stuetempereret smør i tern, og smuldr smørret ud i melet med fingrene indtil konsistensen er som fugtigt sand. Tilsæt Årstidskefir og rør den ud i melet med en gaffel, og saml så kort dejen med hænderne indtil den er sammenhængende. Den skal ikke æltes.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til 2,5-3 cm tykkelse, udstik scones med en rund udstikker (Ø 5 cm), og placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Mas nænsomt dejresterne sammen og gentag udrulning og udstikning.
  3. Pensl toppen af sconesene med Årstidskefir og bag dem ved 200° (alm. varme) i ca. 15 minutter, til de er gyldne på toppen og gennembagte. Lad dem afkøle på en rist.
  4. Server de friskbagte scones med clotted cream og Hybenmarmelade.

Ældre indlæg