1 portion ● Forberedelsestid: 15 min., Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser
Ingredienser
En mere potent udgave af mayonnaise med bagt Havgus 12. Mayonnaisen kan bruges til det meste; sammen med grøntsager, brød eller som et element i salte retter.
Tilberedning
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skær Havgus i ca. ½ cm tykke skiver. Det er vigtigt, at de er lige tykke, så de bliver bagt lige meget i ovnen.
- Læg Havgus-skiverne på et stykke bagepapir og bag dem i ovnen i 8-12 minutter. Hold øje med dem under vejs. Osten skal tage farve og begynde at puffe op. Havgusen skal blive helt sprød som en chips.
- Lad osten køle af på en rist mens mayoen laves.
- Pisk æggeblommer, sennep, eddike samt en smule salt og peber sammen i en skål.
- Fortsæt med at piske og hæld nu olien i blandingen i en tynd stråle.
- Når mayoen har samlet sig, smages den til med salt og peber.
- Bræk den sprøde, afkølede Havgus i mindre stykker og kør den på en foodprocessor eller i en minihakker, til den bliver til granulat. Det er vigtigt, at den ikke bliver til støv, da den færdige mayo så vil få en underlig konsistens.
- Vend den granulerede Havgus med mayoen og kom den evt. på en sprøjtepose, så den er let at dosere.
Fif fra kokken:
Lad gerne mayoen trække i op til to dage, så den bagte Havgus har tid til at infusere mayoen og intensivere smagen.