Chokoladesoufflé med Fløde 48% og Årstidsmælk

Undgå at skærmen slukker

4-6 portioner Forberedelsestid: 45 min., Tilberedningstid: 30 min.

Ingredienser

60 g Saltet Smør
60 g mel
4 g bagepulver
60 g rørsukker
6 æg, delt i hvider og blommer
4 dl Årstidsmælk
80 g Fløde 48%
70 g mørk chokolade, gerne Tuma Yellow 80% fra XOCO
Smør og rørsukker til formene

Udstyr

Små ildfaste forme

Souffléer skal serveres luftige og varme direkte fra ovnen, for at undgå, at de ikke falder sammen.

Opskriften er udviklet af Christoffer Sørensen.

Tilberedning

  1. Tænd ovnen på 185 grader.
  2. Smelt smørret i en gryde og tilsæt melet. Bag blandingen godt af.
  3. Varm i en anden gryde mælken op til omkring kogepunktet.
  4. Tilsæt nu den varme mælk lidt efter lidt til den afbagte mel og smør-blanding. Pisk godt imens for at undgå, at det klumper.
  5. Hak chokoladen groft og tilsæt til blandingen.
  6. Tilsæt herefter æggeblommerne, mens der røres rundt. Sæt gryden til side.
  7. Pisk æggehviderne stive med de 60 gram rørsukker. Vend dem herefter forsigtigt sammen med mælkebasen, og pas på, at luften ikke bliver slået ud undervejs. Sørg for, at dejen bliver en ensartet masse.
  8. Smør nu de ildfaste forme med smør og fordel herefter sukker rundt i formen.
  9. Sprøjt dejen i de smør- og sukkersmurte forme og bag dem i ovnen i ca. 20 minutter, alt efter størrelse.
  10. Servér de færdigbagte souffléer med det samme.

Ældre indlæg Nyere indlæg