
10 portioner ● 2 t.
Ingredienser
Risalamande
3 dl vand
2½ dl grødris
100 g ristede mandler
2 vaniljestænger
2 spsk. sukker
1/2 dl ESSENS Årstidskefir
5 dl ESSENS fløde 50%
Kirsebær/solbærsovs
300 g kirsebær
100 g solbær
100 g sukker
1 stang vanilje
2 stjerneanis
1 stang kanel
4 spsk. kartoffelmel
2 dl amaretto
1 citron
Tilberedning
Risengrød
Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt Årstidsmælk og bring grøden i kog ved kraftig varme. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på.
Kog i ca. 40 min, rør i grøden af og til.
Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold, gerne til næste dag.
Risalamande
Rør risengrød, vaniljekorn fra to stænger, sukker, Årstidskefir og de ristede mandler sammen.
Pisk Fløde 50% til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummen sammen med risengrøden.
Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden og stil det i på køl.
Tip! Årstidskefir giver et syrligt pift, som spiller godt sammen med sødmen fra både risalamande og kirsebærsovs.
Kirsebær/solbærsovs
Bring kirsebær og solbær i kog med vanilje, stjerneanis, sukker og kanel og lad det koge i 15 min ved svage varme.
Rør kartoffelmel med lille smule vand, tag gryden af varmen og jævn sovsen.
Tilsæt derefter amaretto og smag til med lidt citronsaft.
Tip! Solbær tilfører en syrlighed, som går godt i spænd med kirsebær.