Let syrlig risalamande med kirsebær/solbærsovs

10 portioner 2 t.

Ingredienser

Risalamande

3 dl vand

2½ dl grødris

1 l Årstidsmælk

100 g ristede mandler

2 vaniljestænger

2 spsk. sukker

1/2 dl Årstidskefir

5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)

Kirsebær/solbærsovs

300 g kirsebær

100 g solbær

100 g sukker

1 stang vanilje

2 stjerneanis

1 stang kanel

4 spsk. kartoffelmel

2 dl amaretto

1 citron

Årstidskefiren giver risalamanden et syrligt pift, som spiller godt sammen med sødmen fra både risalamande og kirsebærsovs. Solbærrene tilfører ligeledes en syrlighed, som går godt i spænd med kirsebær.

Tilberedning

Risengrød

  1. Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt Årstidsmælk og bring grøden i kog ved kraftig varme. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på.
  2. Kog i ca. 40 min, rør i grøden af og til.
  3. Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold, gerne til næste dag.

Risalamande

  1. Rør risengrød, vaniljekorn fra to stænger, sukker, Årstidskefir og de ristede mandler sammen.
  2. Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%) til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
  3. Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden og stil det i på køl.

Kirsebær/solbærsovs

  1. Bring kirsebær og solbær i kog med vanilje, stjerneanis, sukker og kanel og lad det koge i 15 min ved svage varme.
  2. Rør kartoffelmel med lille smule vand, tag gryden af varmen og jævn sovsen.
  3. Tilsæt derefter amaretto og smag til med lidt citronsaft.

Relaterede produkter

Sold out
Sold out
Sold out

Ældre indlæg Nyere indlæg