10 portioner ● 2 t.
Ingredienser
Risalamande
3 dl vand
2½ dl grødris
1 l Årstidsmælk
100 g ristede mandler
2 vaniljestænger
2 spsk. sukker
1/2 dl Årstidskefir
5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)
Kirsebær/solbærsovs
300 g kirsebær
100 g solbær
100 g sukker
1 stang vanilje
2 stjerneanis
1 stang kanel
4 spsk. kartoffelmel
2 dl amaretto
1 citron
Årstidskefiren giver risalamanden et syrligt pift, som spiller godt sammen med sødmen fra både risalamande og kirsebærsovs. Solbærrene tilfører ligeledes en syrlighed, som går godt i spænd med kirsebær.
Tilberedning
Risengrød
- Bring vand og ris i kog i en tykbundet gryde. Kog risen ved jævn varme og under omrøring i ca. 2 min. Tilsæt Årstidsmælk og bring grøden i kog ved kraftig varme. Skru ned til svag varme, rør i gryden i ca. 1 min og læg låg på.
- Kog i ca. 40 min, rør i grøden af og til.
- Stil grøden tildækket i køleskabet til den er kold, gerne til næste dag.
Risalamande
- Rør risengrød, vaniljekorn fra to stænger, sukker, Årstidskefir og de ristede mandler sammen.
- Pisk Uartig Fløde (Fløde 48%) til et let skum og vend ca. 1/3 af flødeskummet sammen med risengrøden.
- Fortsæt herefter med forsigtigt af vende resten af flødeskummet i grøden og stil det i på køl.
Kirsebær/solbærsovs
- Bring kirsebær og solbær i kog med vanilje, stjerneanis, sukker og kanel og lad det koge i 15 min ved svage varme.
- Rør kartoffelmel med lille smule vand, tag gryden af varmen og jævn sovsen.
- Tilsæt derefter amaretto og smag til med lidt citronsaft.