4 portioner ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 3 t.
Ingredienser
Kefirkoldskål
30 g hyldeblomster uden stilke (kan undlades)
½ vaniljestang af god kvalitet
65 g rørsukker
55 g æggeblommer
210 g Kefirfløde 30%
400 g Årstidskefir
20 g citronsaft
½ citron, skallen heraf
Til servering
Friske jordbær
Kammerjunkere med mandler
Cremet koldskål med alle de smage vi kender, bare med en lille twist af hyldeblomst.
Opskriften er udviklet af Stine Hartvig Pedersen: "Kombinationen af vanilje, danske jordbær fra haven og hyldeblomst er indbegrebet af dansk sommer for mig."
Tilberedning
- Pluk hyldeblomsterne, så det kun er blomsterne, der bruges.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og massér dem sammen med lidt af sukkeret. Kom blandingen i en skål sammen med resten af sukkeret og hyldeblomsterne, og rør det sammen til hyldeblomsterne bliver masseret ind i sukkeret og bliver brunlige.
- Tilsæt æggeblommer og pisk et par minutter til det bliver lyst og luftigt.
- Rør Kefirfløden ud i æggesnapsen til en homogen masse og tilsæt derefter Årstidskefir.
- Riv skallen fra en halv citron og pres saften. Tilsæt til koldskålen og smag evt. til med mere citronsaft.
- Lad koldskålen trække i 2-3 timer på køl og sigt koldskålen for hyldeblomster
- Pisk godt i koldskålen inden servering og servér med hjemmelavede kammerjunkere og danske jordbær.