Choux med karamelliserede løg og ostecreme på Havgus 12

80 små eller 50 lidt større  Forberedelsestid: 2 t., Tilberedningstid: 45 min.

Ingredienser

Choux

110 g smør
125 g mælk
125 g vand
5 g salt
5 g sukker
170 g mel
5 æg

Karamelliserede løg

3 salatløg
20 g smør
Salt
Sherryeddike
Peber
Rapsolie

Ostecreme med Havgus 12

100 g Havgus 12
5 g fløde
1 æg
1-2 dl rapsolie
Salt

Til servering

Karse

Udstyr

Små sprøjteposer
Blender

Havgus 12 er en ost med mange forskellige anvendelsesmuligheder, når det kommer til både smag og tekstur. Denne lune kanapé fungerer godt med sødmen fra løgene og den cremede ost.

Tilberedning

Choux

  1. Tænd ovnen på 170°.
  2. Kog mælk, vand og smør langsomt op i en gryde. Skru ned til lav eller middel varme og lad koge.
  3. Tilsæt mel, salt og sukker til gryden og rør det sammen til en fast dej. Lad dejen køle ned til stuetemperatur.
  4. Tilsæt ét æg ad gangen til dejen og pisk til dejen er smidig. Kom den smidige dej i en sprøjtepose og sprøjt små, runde boller ud på en bageplade med bagepapir med en diameter på cirka 4 cm.
  5. Bag chouxene i midten af ovnen til de er gyldne. Hold øje undervejs.
  6. Lad chouxene køle ned på en rist inden anretning.

Karamelliserede løg

  1. Skær løgene i skiver. Steg løgene i lidt olie på en stegepande, indtil de får farve. Skru ned for varmen og tilsæt smør. Lad løgene karamellisere på panden, og sørg for at røre rundt undervejs.
  2. Smag de karamelliserede løg til med sherryeddike, salt og peber efter behov.
  3. Kom løgene i en skål og lad dem køle ned frem til anretning.

Ostecreme med Havgus 12

  1. Riv osten på den grove side af et rivejern. Varm osten op sammen med fløden indtil osten lige præcis begynder at smelte. Hæld blandingen i en blenderkande.
  2. Blend fløde- og osteblandingen med et æg og olie til du får en ensartet masse. Smag til med salt.
  3. Kom ostecremen i en lille sprøjtepose og opbevar den ved stuetemperatur indtil anretning.

Ved servering

  1. Tænd ovnen på 100°.
  2. Skær toppen af chouxen og gem denne.
  3. Hak løgene fint og fyld chouxene med løg. Lun dem i ovnen i 3-5 minutter.
  4. Tag chouxene ud af ovnen, top dem med ostecreme og pynt med karse. Læg forsigtigt toppen på som låg.

Tips fra kokken

Retten kan forberedes i god tid. Sprøjt chouxene ud og frys dem ubagte. Løsfrys dem, så du kan tage dem, du skal bruge, op og bage.


Ældre indlæg