4 portioner ● Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 1 t., 30 min.
Ingredienser
12-16 hvide asparges
1 spsk. Saltet Smør
Skræl af 1 citron, tyndt skrællet og kun det gule
1 tsk. salt
Krydderurter, én lille håndfuld pr. portion
3 æggeblommer
4 spsk. friskpresset citronsaft
1 tsk. salt
200 g Saltet Smør, klaret
1 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)
Hvide asparges er den ultimative spise først på sommeren. Her serveret i al sin enkelthed med en klassisk, fløjlsblød sauce mousseline.
Tilberedning
- Skræl de hvide asparges og skær enderne af.
- I en sauterpande koges vand op sammen med citronskal, Saltet smør og salt.
- Kog de hvide asparges i 4-6 minutter, afhængig af tykkelsen, og læg dem til afdrypning på et klæde. Hold dem varme i klædet, mens du laver sovsen:
- Lun det klarede smør.
- Pisk Fløde 50% let til flødeskum.
- Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt i en tykbundet gryde og varm forsigtigt blandingen op under omrøring.
- Når blandingen tykner, fjernes den fra varmen og det lune, klarede smør hældes i lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt.
- Smag evt. til med mere citron.
- Tilsæt flødeskum og vend forsigtigt det hele sammen.
- Anret aspargesene og hæld rundhåndet mousselinen over. Pynt med en lille håndfuld af havens urter før servering.
Fif fra kokken:
Du kan med fordel bruge brunet smør i stedet for klaret smøren i din sauce mousseline for at skabe mere dybde i retten.