Hvide asparges med sauce mousseline

4 portioner Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 1 t., 30 min.

Ingredienser

12-16 hvide asparges

1 spsk. Saltet smør

Skræl af 1 citron, tyndt skrællet og kun det gule

1 tsk. salt

Krydderurter, én lille håndfuld pr. portion

3 æggeblommer

4 spsk. friskpresset citronsaft

1 tsk. salt

200 g klaret smør

1 dl Fløde 50%

Hvide asparges er den ultimative spise først på sommeren. Her serveret i al sin enkelthed med en klassisk, fløjlsblød sauce mousseline.

Tilberedning

  1. Skræl de hvide asparges og skær enderne af.
  2. I en sauterpande koges vand op sammen med citronskal, Saltet smør og salt.
  3. Kog de hvide asparges i 4-6 minutter, afhængig af tykkelsen, og læg dem til afdrypning på et klæde. Hold dem varme i klædet, mens du laver sovsen:
  4. Lun det klarede smør.
  5. Pisk Fløde 50% let til flødeskum.
  6. Pisk æggeblommerne sammen med citronsaft og salt i en tykbundet gryde og varm forsigtigt blandingen op under omrøring.
  7. Når blandingen tykner, fjernes den fra varmen og det lune, klarede smør hældes i lidt efter lidt, mens du pisker kraftigt.
  8. Smag evt. til med mere citron.
  9. Tilsæt flødeskum og vend forsigtigt det hele sammen.
  10. Anret aspargesene og hæld rundhåndet mousselinen over. Pynt med en lille håndfuld af havens urter før servering.
Fif fra kokken:

Du kan med fordel bruge brunet smør i stedet for klaret smøren i din sauce mousseline for at skabe mere dybde i retten.


Ældre indlæg Nyere indlæg