Unika Vaflen

9-10 portioner 8 t.

Ingredienser

Laves minimum 8 timer før der skal bages vafler. Fordejen kan stå op til 2 døgn inden brug. Skal opbevares koldt.

300 g vand, koldt fra hanen

12,5 g gær

300 g hvedemel

120 g kærnemælk (eller mælk, øl eller en anden tyndtflydende væske)

½ tsk fint salt

1 tsk bagepulver

3 æg

2 spsk sukker

100 g smør

Tilberedning

Del 1: Fordej

  1. Gær røres op i vand.
  2. Mel røres i blandingen af vand og gær, så der ikke er klumper af tørt mel. Blandingen dækkes til med film eller låg og sættes i køleskabet.
  3. Kærnemælk hældes oven fordejen.
  4. Med dejkroge på håndmixer indarbejdes kærnemælken i fordejen.
  5. Salt tilsættes.
  6. Bagepulver tilsættes.
  7. Med dejkroge på håndmixer røres dejen godt igennem.
  8. Æggene skilles i blommer og hvider. Hviderne opsamles i en skål, mens blommerne hældes i skålen med fordej og kærnemælk.
  9. Med piskeris på håndmixer piskes æggehvider skummende.
  10. Der tilsættes 2 spsk sukker, og æggehvider piskes til stift skum (hvis vaflerne er til det salte køkken reduceres sukker til 1 spsk). De piskede æggehvider sættes til side
  11. Smør smeltes og hældes hældes i skålen med fordej og kærnemælk.
  12. Med piskeris på håndmixer indarbejdes æggeblommer og smeltet smør i dejen.
  13. Dejen piskes godt igennem. Med dejskraber vendes de stiftpiskede æggehvider i dejen grundigt, indtil dejen er ensartet.

Dejen er meget robust og kan laves i god tid, blot den opbevares i køleskab. Dejen kan holde sig 1 døgn i køleskabet.

Del 2: Klar til bagning

Bagning på SAGE Smart Waffle BWM620

Program ”Belgian”.

Heating: 5 min 32 sekunder = 1 tand op mod ”Dark” fra standardindstilling som er midt imellem ”Light” og ”Dark”.

Indhold

1035 g totalt
Heraf 300 g mel
Heraf 100 g smør (fedtprocent i dejen er cirka 8 %. Dejen stiger under bagning, når vandet fordamper)

Tips

  • Den rutinerede surdejsbager kan erstatte fordejen / Trin 1 med surdej ”Chad Roberston / Tartine Bakery - style”, en surdej af halvt hvedemel, halvt vand.
  • Surdejen skal være frisk, boblende og balanceret, kunne bestå flydetesten, smage godt og ikke være skarpt sur.
  • De 100 g kærnemælk kan erstattes med 80 g af en anden tyndflydende væske, for eksempel øl eller ”urtevand”.

Ældre indlæg Nyere indlæg