15 stk. ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 15 min.
Ingredienser
15 små kartofler, gerne nye
Ostecreme
1 Ask
3 spsk Kefirfløde 30% eller Fløde 48%
Salt
Peber
Til servering
2 skiver rugbrød
50 g Saltet Smør
Grønt til pynt
Skær bunden af de små kartofler, så de kan stå op. Det ser fint ud, når man placerer dem tæt på hinanden på et stort fad.
Tilberedning
- Kog kartoflerne, til de er møre og lad dem køle lidt af.
- Skær bunden af kartoflerne, så de kan stå på højkant.
- Rør Ask med Kefirfløde eller Fløde 48% og smag til med salt og peber. Ostecremen skal have en lind konsistens, men ikke være alt for flydende. Kom ostecremen i en sprøjtepose.
- Steg rugbrødet på panden i smør og lad det køle af på en rist, så det forbliver sprødt. Smuldr det afkølede rugbrød.
- Anret de afkølede kartofler på et fad med ostecreme på toppen og smuldret smørstegt rugbrød. Pynt med grønt, eksempelvis ærteblomster, kørvel eller havesyre.
Tip fra kokken
Prøv også at erstatte Ask i ostecremen med Krondild.