Essens fra Arla Unika
Mælk med smagsnuancer
Essens fra Arla Unika er vores økologiske friskvareserie og har stor smag som pejlemærke. Med serien ønsker vi at løfte mejeri til nye højder og hylde vores råstof mælken ved at gøre friskvarer til noget særligt.
Det er egentlig meget simpelt. Jo bedre køerne har det, jo bedre er mælken. Og mælken danner hele fundamentet for at skabe gastronomiske mejeriprodukter. På 6. generationsgården Debelgaard i Brørup, hvor mælken til Essens fra Arla Unika mejeriserie kommer fra, har dyrevelfærd altid været en mærkesag.
Vi fremstiller og tapper Essens fra Arla Unika på vores mikromejeri i Christiansfeld. Mælken er økologisk og certificeret af Dyrenes Beskyttelse.
Essens fra Arla Unika bygger på værdier som smag, naturlighed, etik og æstetik.
Udvikling og test sker på udvalgte restauranter under Unika X, før vi transformerer produkterne til Essens fra Arla Unika.
Vi sælger Essens fra Arla Unika til udvalgte restauranter, i vores egne Arla Unika-butikker, via foodservice grossister og hos dagligvarebutikker.
Mælken til Essens kommer fra Debelgaard
”Hver gård har sin egen mælkesmag, og vores mælk har en helt speciel smag af kokos og vanilje og er meget sød,” siger Arne Petersen, der driver Debelgaard sammen med sin kone Birgit og sønnen Christian.
Essens fra Arla Unika
Hvad er kefir?
Ymerfromage af Brian Mark Hansen
Råvarer af den rigtige kvalitet, viden og håndelag skaber fundamentet for mejeriklassikere med nye højder. Opskriften er fra Brian Mark Hansen, som fik den af sin farmor. Han serverede ymerfromagen i sin egen version på lækkeriers dessertmiddag.
Ymerfromagen indeholder 1000 g. Essens ymer, 300g rørsukker, 500 g. piskefløde 38%, 6 blade husblas og 1 citron