Opskrifter — Salte retter

Middelhavsfladbrød med Sirius

8 portioner ● Tilberedning: 15 min. Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Fladbrød 25 g gær 100 g Årstidsmælk 10 g salt 7 g sukker 100 g Årstidskefir 25 g Saltet Smør,...

Læs mere

Billede af toasten, skåret i halve og serveret på madpapir.

Kimchitoast med Efterglød og Gammel Knas Creme

Tilberedningstid: 15 min Ingredienser 1 toast2 skiver godt brød2 spsk Gammel Knas Creme3-4 tynde skiver Efterglød1-2 spsk kimchiSmør Efterglød har en afrundet smag af lys karamel og tørret frugt, som...

Læs mere

Billede af en kok der præsenterer en hjertevaffel-sandwich, med dertilhørende syltede sennepsfrø.

Sprøde hjertevafler med tatar og chiliolie

2 stk. ● Forberedelsestid: 50 min., Tilberedningstidt 40 min. Ingredienser Hjertevafler (giver 6-8 stk) 300 g Fløde 48%30 g sukker180 g hvedemel2 g bagepulver5 g salt150 g danskvand30 g Saltet...

Læs mere

Mac ’n cheese med Efterglød

4 portioner ● Forberedelsestid: 20 min., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Mornaysauce 1 liter Årstidsmælk 200 ml Uartig Fløde (Fløde 48%)1 fed hvidløg, hakket1 kvist timian65 g usaltet smør65 g hvedemel350...

Læs mere

Anicialinser med marinerede rødbeder og Sølvræv

6-8 portioner ● Forberedelsestid: 45 min., Tilberedningstid: 45 min. Ingredienser Sølvrævscreme 120 g Sølvræv1 spsk Uartig Fløde (Fløde 48%)1 tsk svampesoja Brombærmarinerede rødbeder 125 g brombær1 spsk sukker2 spsk balsamicoeddike1½...

Læs mere

Salat med Gammel Knas-dressing, ansjoser, æg og ristet rugbrød

4 portioner ● 15 min. Ingredienser Gammel Knas dressing 150 g Gammel Knas Creme  50 g Årstidskefir  1 fed hvidløg  1 spsk Dijon sennep  Salat 4 æg  6 skiver rugbrød ...

Læs mere

Fyldig suppe med Høgelundgaard 12

4 portioner ● Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 20 min. Ingredienser 8 dl grønsags- eller hønsefond 1 fintsnittet porre 2 stilke bladselleri i skiver 2 gulerødder i halve skiver 1 pastinak...

Læs mere

Billede af en stykke Havgus-tærte, serveret med stykker af ost.

Havgus-tærten

8 portioner ● 1 t. 30 min. Ingredienser Tærtebund 125 g Saltet Smør215 g hvedemel3 g salt15 g vand Fyld 330 g Havgus 12350 g Uartig Fløde (Fløde 48%)3 æg3...

Læs mere

Croque Madame

4 portioner ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 8 skiver briocheformbrød8 tykke skiver Kry200 g røget skinke i tynde skiverSaltet Smør, stuetempereret4 spsk grovkornet dijonsennep350 g varm mornaysauce4...

Læs mere

Langtidshævet focaccia

1 focaccia ● Forberedelsestid: 28 t., Tilberedningstid: 45 min. Ingredienser 450 g koldt vand10 g gær15 g salt60 g olivenolie420 g bagehvedemel (kan erstattet med almindeligt hvedemel)120 g durumhvedemel60 g...

Læs mere

Aspargesrisotto med Efterglød og ramsløg

2 personer● Forberedelsestid: 40 min., Tilberedningstid: 25 min. Ingredienser Ramsløgspesto 50 g pinjekerner 50 g ramsløg50 g Efterglød, revet100 g olivenolie Salt Risotto 50 ml olivenolie1 løg, hakket2 fed hvidløg,...

Læs mere

Oksetartar med Hallands Siren-creme, bagte rødbeder og syltede hybenroseblade

2-4 personer ● Forberedelsestid: 2 t., Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser Syltede hybenroseblade 1 dl hybenroseblade (alternativt solbær) 0,5 dl hvidvinseddike Røget olie 1 l olie Tatar 250 g okseinderlår (gerne lokalt...

Læs mere

Helstegt perlehøne med Guldklimp-creme

4 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 1 t., 30 min. Ingredienser 1 hel perlehøne (cirka 1,4 kg) 1 l mørk hønsefond 1 skalotteløg, pillet og hakket 2 fed hvidløg,...

Læs mere

Matjessild med brunet urtesmør, Efterglød og peberrod

6 stk. ● Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser Brunet urtesmør 150 g Saltet Smør, tempereret 3 kviste dild 3 kviste løvstikke 15 g syltede rødløg 15 g syltede...

Læs mere

Bagt knoldselleri, Guldklimp, brunet Karl Johan-smør og saltet citron

4-6 portioner ● Forberedelsestid: 5 dage + 1 t., Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Saltede citroner (forberedes 5 dage inden) 3-4- usprøjtede citronerSaften af 2 citroner60 g havsalt Bagt knoldselleri 1...

Læs mere

Hvide asparges med sauce mousseline

4 portioner ● Forberedelsestid: 5 min. Tilberedningstid: 1 t., 30 min. Ingredienser 12-16 hvide asparges 1 spsk. Saltet Smør Skræl af 1 citron, tyndt skrællet og kun det gule 1...

Læs mere

Danske tomater med Loke, jalapeno og krondild

4 portioner ● Forberedelsestid: 12 t. Tilberedningstid: 1 t., 15 min. Ingredienser Ingredienser 500 g blommetomater2 jalapeños eller efter ønske50 g krondildskærme300 g danske cocktail- eller cherrytomater, gerne forskellige sorter100...

Læs mere

Frittata med Høgelundgaard-creme

2 personer ● Forberedelsestid: 30 min. Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 1 stort løg, finthakket 4 fed hvidløg, revet 6 store kartofler 4 æg Til salaten: 200 g salat 2 store...

Læs mere

Billede af en sprød cesar salat, med osten Havgus revet henover.

Cæsar salat med Havgus 12

2 personer ● Forberedelsestid: 20 min. Tilberedningstid: 15 min Ingredienser 1 fed hvidløg 1 tsk dijonsennep 1 tsk hvidvinseddike 1 æggeblomme 2 ansjosfileter 1 tsk vand 15 g Havgus 12...

Læs mere

Quiche med bagt peberfrugt og Drunken Dog

8 portioner ● Tilberedning: 10 + 15 minutter – tid i alt: 1 time Ingredienser Tærtedej 125 g Saltet Smør 215 g hvedemel 3 g salt 10 g vand Fyld...

Læs mere

Loketoast med friske figner og honning

1 portion ● Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 2 skiver godt brød 50 g Loke 1 stk. figen 1 tsk honning Sort peber Brunet smør Løft dit ”toast-game” og få en...

Læs mere

Kartofler, Gammel Knas og svampe

4 portioner ● Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser 1 kg kartofler 200 g bacon 400 g svampe (evt. Karl Johan-svampe) 25 g Saltet smør 40 g hvedemel 1 dl Årstidsmælk 1...

Læs mere

Unika Gnalling med jordskokker og brunet smørvinaigrette

8 portioner ● 1 t. 30 min. Ingredienser 10 store jordskokker En god madolie 25 g Saltet Smør 1 Gnalling Citronsaft Evt. oxalis til pynt Tilberedning Skræl jordskokkerne, tag 6...

Læs mere

Saltede agurker med citron, mynte, dild og Krondild

4 portioner ● Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 1 stk. økologisk agurk 1 stængel dild 8 mynteblade 1 stk. økologisk citron Flagesalt 1 stk. Krondild  Kokken Erwin Lauterbach er idémanden bag...

Læs mere

Billede af halve toast med svampe og sprødt brød.

Svampetoast

1 portion ● Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser 100 g blandede svampe renset 1 spsk Saltet Smør 5 g sort sommertrøffel Salt Peber Timian 2 skiver godt brød 1 tsk grov...

Læs mere