Opskrifter

Middelhavsfladbrød med Sirius

8 portioner ● Tilberedning: 15 min. Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Fladbrød 25 g gær 100 g Årstidsmælk 10 g salt 7 g sukker 100 g Årstidskefir 25 g Saltet Smør,...

Læs mere

Billede af et kegleformet kefirsmørtårn, hvor der er skrabet en kugle smør af.

Kefirsmør

Tid: 20 min. Ingredienser 250 g moden Årstidskefir *750 ml Fløde 48%5,5 g fint salt5,5 g flagesalt * Moden kefir er kefir, som har fået lov til at stå så...

Læs mere

Billede af toasten, skåret i halve og serveret på madpapir.

Kimchitoast med Efterglød og Gammel Knas Creme

Tilberedningstid: 15 min Ingredienser 1 toast2 skiver godt brød2 spsk Gammel Knas Creme3-4 tynde skiver Efterglød1-2 spsk kimchiSmør Efterglød har en afrundet smag af lys karamel og tørret frugt, som...

Læs mere

Billede af en kok der præsenterer en hjertevaffel-sandwich, med dertilhørende syltede sennepsfrø.

Sprøde hjertevafler med tatar og chiliolie

2 stk. ● Forberedelsestid: 50 min., Tilberedningstidt 40 min. Ingredienser Hjertevafler (giver 6-8 stk) 300 g Fløde 48%30 g sukker180 g hvedemel2 g bagepulver5 g salt150 g danskvand30 g Saltet...

Læs mere

Moussekage med mælkechokolade, Årstidsmælk, Fløde 48%, kaffe, hasselnødder, nougat og havsalt.

Entremet med mælkechokolade, kaffe og hasselnødder

6-8 personer ● Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 24 t. Ingredienser Kakaomørdej 120 g hvedemel15 g hasselnøddemel15 g kakaopulver50 g flormelis75 g smør, koldt1 tsk kaffebønner, fintkværnede1 nip salt25 g æggeblommer...

Læs mere

En cheesebaker fyldt med smeltet rød løber, omkring denne står der garniturer som kan dyppes deri.

Bagt Rød Løber

2 personer ● Forberedelsestid: 10 min., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser 1 Rød LøberFlydende honningPeber Til servering SurdejsbrødCornichonerSyltede perleløgSmå kartofler eller grønt i sæson Udstyr Cheese baker Prøv noget nyt og...

Læs mere

Billede af to små gryder med ostefondue og dertilhørende garniture til dyppelse.

Unika Ostefondue

2-3 portioner ● Tilberedningstid : 30 min. Ingredienser 150 g Black Label Gueuze Girardin, eller lignende spontangæret øl 200 g Kry 50 g Havgus 12 12 g majsstivelse/maizena Chilisauce, vi...

Læs mere

Tallerken med æbleskiver

Æbleskiver med Havgus

1 portion ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 20 min. Ingredienser 3 æg 250 g mel 1 tsk salt 2 tsk sukker 1 tsk natron 3 dl kærnemælk Skal af 1 økologisk...

Læs mere

Kartoffelvafler med Gnalling og syltede rødløg

4 stk. ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser Kartoffelvafler 750 g kartofler50 g Saltet SmørEn håndfuld frisk timian eller anden krydderurt1,5 tsk saltPeber Syltede rødløg 1 dl rørsukker1...

Læs mere

Krustader med pisket Loke og agurk

24 stk. ● Forberedelsestid: 15 min., Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 1 agurk400 g LokeSaltPeber1 pakke krustader Til servering DildEvt. Karamelsten Sprøde krustader med pisket Loke og agurkefyld. Gør det nemt...

Læs mere

Nye kartofler med Ask

15 stk.  ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 15 små kartofler, gerne nye Ostecreme 1 Ask3 spsk Kefirfløde 30%  eller Fløde 48%SaltPeber Til servering 2 skiver rugbrød50 g...

Læs mere

Mille-feuille med Måneskær

4 portioner ● Forberedelsestid: 5 t., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser Marmeladegelé 100 g Tomatmarmelade1 blad husblas Mille-feuille med Måneskær 100 g sukker100 g vand3-4 ark filodej 400 g Måneskær Servér...

Læs mere

Billede af en skål med koldskål, jordbær, kammerjunker og hyldeblomster.

Kefirkoldskål med noter af hyldeblomst

4 portioner ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 3 t. Ingredienser Kefirkoldskål 30 g hyldeblomster uden stilke (kan undlades)½ vaniljestang af god kvalitet65 g rørsukker55 g æggeblommer210 g Kefirfløde 30%400 g...

Læs mere

Billede af en krukke med kammerjunkere.

Kammerjunkere med mandler

10 portioner ● Forberedelsestid: 15 min., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser 130 g hvedemel120 g mandelmel100 g rørsukker100 g Saltet Smør30 g mandler uden hinde, finthakkede50 g Årstidsmælk1/3 vaniljestang af god...

Læs mere

Billede af en anrettet chokoladesoufflé.

Chokoladesoufflé med Fløde 48% og Årstidsmælk

4-6 portioner ● Forberedelsestid: 45 min., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser 60 g Saltet Smør60 g mel4 g bagepulver60 g rørsukker6 æg, delt i hvider og blommer4 dl Årstidsmælk80 g Fløde...

Læs mere

Billede af en koldskål med flotte røde og lyserøde farver fra jordbær.

Koldskål Anglaise

4 portioner ● Forberedelsestid: 4 t., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Creme anglaise 1 vaniljestang80 g sukker2,5 dl Årstidsmælk2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)80 g æggeblommer 2,5 dl Årstidskefir15 g citronsaft...

Læs mere

Billede af 3 sprøde tarteletter.

Tarteletter med Kefirfløde og ørredrogn

15 stk.  ● Forberedelsestid: 1 time og 15 minutter●Tilberedning: 10 minutter Ingredienser Tartelet 130 g smørca. 1 æg100 g sukker83 g mandelmel186 g mel11 g salt Fyld 140 g Arla...

Læs mere

Billede af serveringen, hvor de ligner små napoleonshatte med fyld.

Syltet glaskål med Loke og jalapeños

20 stk.  ● 55 min. Ingredienser 1 glaskål1 citron0,5 dl. eddike (12%)1 dl. sukker1,5 dl. vand LaurbærbladePeberkorn Fyld 140 g Loke1 jalapeño, fint hakket 1 citronSaltPeberOlivenolie Tilberedning  Kom eddike, sukker,...

Læs mere

Billede af 3 små Gougéres med revet Kry henover.

Gougères med Kry og honning

25 stykker ● 1 t. 10 min. Ingredienser Gougéres 83 g hvedemelEt nip salt36 g. Unika Saltet Smør2 æg40 g revet Kry115 g vand Fyld 100 g Kry100 g Arla Unika...

Læs mere

Billede af to små flødeskumskager, med pocheret pære serveret ovenpå.

Flødeskumskager med porcheret pære

10-12 kager ● Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Kakaomørdej 90 g smør50 g flormelis30 g mandelmel30 g æg1,5 g salt150 g hvedemel20 g kakaopulver Tørret marengs 75 g...

Læs mere

Billede af varme hveder.

Varme hveder

8 stk ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Tangzhong-jævning 25 g hvedemel125 g Årstidsmælk Dej 100 g Årstidsmælk55 g usaltet smør30 g rørsukker4 g saltFriskkværnede kardemommefrø fra 2...

Læs mere

Gammel Knas-tærte med Sandefjordssauce og jomfruhummer

8 portioner ● Forberedelsestid: 1 t. 30 min, Tilberedningstid: 1 t. 30 min Ingredienser Tærtedej 500 g hvedemel16 g salt330 g. usaltet smør, skåret i tern og kølet87 g iskoldt...

Læs mere

Mac ’n cheese med Efterglød

4 portioner ● Forberedelsestid: 20 min., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Mornaysauce 1 liter Årstidsmælk 200 ml Uartig Fløde (Fløde 48%)1 fed hvidløg, hakket1 kvist timian65 g usaltet smør65 g hvedemel350...

Læs mere

Anicialinser med marinerede rødbeder og Sølvræv

6-8 portioner ● Forberedelsestid: 45 min., Tilberedningstid: 45 min. Ingredienser Sølvrævscreme 120 g Sølvræv1 spsk Uartig Fløde (Fløde 48%)1 tsk svampesoja Brombærmarinerede rødbeder 125 g brombær1 spsk sukker2 spsk balsamicoeddike1½...

Læs mere

Salat med Gammel Knas-dressing, ansjoser, æg og ristet rugbrød

4 portioner ● 15 min. Ingredienser Gammel Knas dressing 150 g Gammel Knas Creme  50 g Årstidskefir  1 fed hvidløg  1 spsk Dijon sennep  Salat 4 æg  6 skiver rugbrød ...

Læs mere

Fyldig suppe med Høgelundgaard 12

4 portioner ● Forberedelsestid: 10 min. Tilberedningstid: 20 min. Ingredienser 8 dl grønsags- eller hønsefond 1 fintsnittet porre 2 stilke bladselleri i skiver 2 gulerødder i halve skiver 1 pastinak...

Læs mere

Billede af en skive sandkage, serveret med Den Hvide Dame og blåbær.

Sandkage med brunet smør, blåbær og Den Hvide Dame

4 portioner ● Forberedelsestid: 2 t., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Sandkage 150 g Saltet Smør 100 g Årstidsmælk 2 æg 180 g sukker 3 dl hvedemel 10 g vaniljesukker 10...

Læs mere

Billede af tallerken med 4 twistere, samt en tallerken med Gammel Knas.

Gammel Knas-twistere med nem butterdej

16-18 stk. ● Forberedelsestid: 60 min. , Tilberedningstid: 20 min. Ingredienser 200 g hvedemel150 g. Unika Saltet Smør 75 g. Unika Gammel Knas 1 æg til pensling1,1 dl koldt vand...

Læs mere

Billede af et stykke forcaccia, med topping af Loke, Havguspesto, græskarstykker og tomater.

Focaccia med Loke, Havguspesto, græskar & confiterede tomater

6 portioner ● 20 min. Ingredienser Langtidshævet foccaciaHavguspesto500 g salviestegt græskarConfiterede tomaterPinjekernerLokeFrisk basilikum Salviestegt græskar 500 g fast græskar (for eksempel Delica, hokkaido eller butternut)75 g Saltet Smør10 blade salvieSalt...

Læs mere

Gulerodskage med Guldklimp-osteglaze og rønnebærgelé

4-6 portioner ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Gulerodskage 1,5 dl olivenolie200 g sukker2 æg125 g hvedemel1 tsk bagepulver1 tsk natron (eller ½ tsk eddike)1 tsk stødt kanel1...

Læs mere

Billede af skål med risalamande med kirsebærsovs.

Uartig risalamande

8 portioner ● Forberedelse: 1 t., køletid: 2 t. Ingredienser 1 vaniljestang2 strimler økologisk citronskal150 g grødris1 L Årstidsmælk75 g sukker1 nip salt50 g mandler2,5 dl Uartig Fløde (Fløde 48%)...

Læs mere

Billede af et stykke bagepapir med udskårne flødekarameller.

Flødekarameller med Saltet Smør og rosmarin

15-20 stk. ● 2 t. Ingredienser 75 g Saltet Smør 200 g Uartig Fløde (Fløde 48%) 150 g sukker 150 g lys sirup 2 store stængler rosmarin Flagesalt Udstyr Kageramme 16x16...

Læs mere

Billede af skål med risalamande, kirsebær/solbærsovs og hakkede mandler.

Let syrlig risalamande med kirsebær/solbærsovs

10 portioner ● 2 t. Ingredienser Risalamande 3 dl vand 2½ dl grødris 1 l Årstidsmælk 100 g ristede mandler 2 vaniljestænger 2 spsk. sukker 1/2 dl Årstidskefir 5 dl...

Læs mere

Billede af en stykke Havgus-tærte, serveret med stykker af ost.

Havgus-tærten

8 portioner ● 1 t. 30 min. Ingredienser Tærtebund 125 g Saltet Smør215 g hvedemel3 g salt15 g vand Fyld 330 g Havgus 12350 g Uartig Fløde (Fløde 48%)3 æg3...

Læs mere

Billede af en rød og hvid jordbærgrød med fløde, serveret i skål med hele jordbær.

Jordbærgrød med Uartig Fløde og ristede mandler

4 portioner ● Tilberedningstid: 1 time Ingredienser 200 g ristede mandler 750 g jordbær 1 stk. vaniljestang 1 stk. tonkabønne 2,5 dl vand 75 g rørsukker 2 spsk. kartoffelmel 1,5 dl...

Læs mere

Billede af en skål med salat og Forårsæg.

Forårsæg – en nyfortolkning af skidne æg

4 portioner ● Tilberedningstid: 20 min. Ingredienser 4 håndfulde urter/salater, gerne blandet og med sennepsnoter i smagen 1 spsk. Sennepsfrø 1 spsk. Neutral olie 4 æg, L 1 1/2 dl...

Læs mere

Billede af chokoladecheesecake, hvor der er skåret et stykke ud til servering.

Silkeblød chokoladecheesecake

8 portioner ● Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 1 t. Ingredienser Kiksebund 100 g kiks, fx digestives10 g sukker20 g Hasselnødder, Piemonte5 g kakaopulver1 nip salt50 g Saltet Smør, smeltet Cheesecake...

Læs mere

Croque Madame

4 portioner ● Forberedelsestid: 30 min., Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser 8 skiver briocheformbrød8 tykke skiver Kry200 g røget skinke i tynde skiverSaltet Smør, stuetempereret4 spsk grovkornet dijonsennep350 g varm mornaysauce4...

Læs mere

Billede af briochebrød, med skårede skiver, samt et skål med smør.

Briocheformbrød

2 formbrød ● Forberedelsestid: 5 t., Tilberedningstid: 45 min. Ingredienser Fordej 130 g hvedemel235 g Årstidsmælk, ca 32-38°C40 g gær Dej 400 g æg20 g salt40 g sukker870 g hvedemel240 g...

Læs mere

Billede af patentglas med confiterede cocktailtomater.

Confiterede cocktailtomater

1 glas ● 1 t. 15 min. Ingredienser 300 g cocktailtomater eller cherrytomater1 tsk salt1 tsk sukkerOlivenolie De confiterede cocktailtomater holder sig længe og kan bruges i salater, i sandwich,...

Læs mere

Billede af et patentglas med Havguspesto.

Havguspesto

1 glas ● 15 min. Ingredienser 50 g revet Havgus 2450 g pinjekerner50 g basilikum1 fed hvidløg100 g olivenolieSaltPeber Vi har opgraderet en klassisk pesto med rigelige mængder Havgus 24....

Læs mere

Langtidshævet focaccia

1 focaccia ● Forberedelsestid: 28 t., Tilberedningstid: 45 min. Ingredienser 450 g koldt vand10 g gær15 g salt60 g olivenolie420 g bagehvedemel (kan erstattet med almindeligt hvedemel)120 g durumhvedemel60 g...

Læs mere

Billede af en passionsfrugttærte der er skåret over på midten.

Passionsfrugttærte med uartigt flødeskum

6 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 40 min. Ingredienser Mørdej 250 g hvedemel 150 g Saltet Smør 100 g flormelis 25 g mandelmel 1 knivspids salt 1 æg, str. M...

Læs mere

Billede af 3 små hapsere, serveret på stofserviet med revet Hallands Siren og frisk karse.

Sprøde kartofler med Hallands Siren og karse

4 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 5 min. Ingredienser Sprøde kartofler 1 bagekartoffel 1 liter fritureolie Salt Karsemayonnaise 50 g karse 20 g babyspinat 2 dl madolie 2 æggeblommer 1...

Læs mere

Aspargesrisotto med Efterglød og ramsløg

2 personer● Forberedelsestid: 40 min., Tilberedningstid: 25 min. Ingredienser Ramsløgspesto 50 g pinjekerner 50 g ramsløg50 g Efterglød, revet100 g olivenolie Salt Risotto 50 ml olivenolie1 løg, hakket2 fed hvidløg,...

Læs mere

Oksetartar med Hallands Siren-creme, bagte rødbeder og syltede hybenroseblade

2-4 personer ● Forberedelsestid: 2 t., Tilberedningstid: 10 min. Ingredienser Syltede hybenroseblade 1 dl hybenroseblade (alternativt solbær) 0,5 dl hvidvinseddike Røget olie 1 l olie Tatar 250 g okseinderlår (gerne lokalt...

Læs mere

Helstegt perlehøne med Guldklimp-creme

4 personer ● Forberedelsestid: 1 t., Tilberedningstid: 1 t., 30 min. Ingredienser 1 hel perlehøne (cirka 1,4 kg) 1 l mørk hønsefond 1 skalotteløg, pillet og hakket 2 fed hvidløg,...

Læs mere

Matjessild med brunet urtesmør, Efterglød og peberrod

6 stk. ● Forberedelsestid: 3 t., Tilberedningstid: 30 min. Ingredienser Brunet urtesmør 150 g Saltet Smør, tempereret 3 kviste dild 3 kviste løvstikke 15 g syltede rødløg 15 g syltede...

Læs mere

Billede af Scones, samt en skål med clotted cream.

Scones med clotted cream

6-8 stk. ● Forberedelsestid: 24 t., Tilberedningstid: 15 min. Ingredienser Clotted cream 250 ml Uartig Fløde (Fløde 48%) Scones 260 g hvedemel 2 tsk. bagepulver 40 g sukker 80 g...

Læs mere

Bagt knoldselleri, Guldklimp, brunet Karl Johan-smør og saltet citron

4-6 portioner ● Forberedelsestid: 5 dage + 1 t., Tilberedningstid: 2 t. Ingredienser Saltede citroner (forberedes 5 dage inden) 3-4- usprøjtede citronerSaften af 2 citroner60 g havsalt Bagt knoldselleri 1...

Læs mere